|
המטבח המקדוניהמטבח המקדוני מושפע מהרבה תרבויות שעברו דרך מקדוניה או שלטו בה. המטבח המקדוני שמר על צביונו הייחודי לאורך השנים ויחד עם זאת הוא למד לשלב את המטבח הבלקני (כולל המטבח היווני, הטורקי והבולגרי) עם המטבח המסורתי במרכז היבשת כגון אוסטריה והונגריה. הארוחות המקדוניות מתבססות על ירקות טריים, הרבה בשר (בקר, עוף, בקר נמוך וכבשים) והרבה דגים בגלל שפע הנהרות והימות במקדוניה. אם תלכו למסעדות המקומיות והאוטנטיות, מה כדאי להזמין ? Ajvar - סלט עגבניות פיקנטי, Pindzuhr - תבשיל ירקות כולל עגבניות וחצילים, Shopska - סלט של ירקות קרים וביצים, Tarator - כמו הציזיקי היווני. למנות עיקרניות תוכלו להזמין - Gjuvesh - תבשיל עוף וירקות, kjoftinja - כדורי בשר ברוטב, Pastrmajlija - הפיצה הבשרית המקדונית, זהירות כוללת לרב בשר חזיר, Pecheno Jagne So Zelka - כבש עם כרוב כבוש, Sarma Vo Lozov List - עלי גפן ממולאים, Sarma - עלי כרוב ממולאים, ועוד ועוד.... כללית, במסעדות תוכלו למצוא מנות פתיחה עשירה (מאפים למיניהם מסוג הבורקס, ירקות למיניהם, חצילים, צזיקי, פיתות קטנות מטוגנות, מיני ממולאים ועוד) ובין המנות העיקריות במטבח המקדוני תוכלי למצוא: ממולאים, מרקים, קבב של כבש, ממולאים של ירקות, מוסקה בשרית, כדורי בשר סוגי בשר מגוונים וכוללים: עוף, כבש, בשר בקר ובקר נמוך. כמו כן נעשה שימוש נרחב בדגים, כתוספות מוגשים מיני דגנים כגון: אורז ופסטות (בסגנון איטלקי) וסוגי ירקות מקומיים: שעועית, מלפפון, פטריות, פלפלים, תפוחי אדמה ועגבניות. מה יכול לאכול הצימחוני מבינינו ? - הצימחונים יכולים לאכול די הרבה מן המטבח המקדוני המסורתי ובכלל זה, המון מנות ראשונות וסלטים של יקרות טריים ומבושלים, סלט יווני, מיני פיצות מקומיות, מאפים מלוחים וממולאים. וכמובן שמקדוניה ידועה גם בתחום מוצרי החלב ובעיקרב גבינת הפאטה, ביוגורטים ובגבינות המלוחות למיניהן (לרב גבינות צאן). מקדוניה גם ידועה ביינות שלה (קברנה סוביניון ומרלו) וכיום מספר ייקבי בוטיק מתחרים ראש בראש עם הייצרניות הצרפתיות, האיטלקיות ואלו מקליפורניה. אם חשקתם בקינוח, הרי במקודוניה תיזכו לקבל בסיום ארוחה מסורתית סלט פרות, עוגות מתוקות (לא לשכוח את הבקלוואה) ומאפים, איתם יגיע כמובן קפה טורקי... מסעדות בסקופיה Vedonica - מסעדה מודרנית בסקופיה, עם מחירים מעט יקרים למקומים ואוכל טוב. שמה של המסעדה הינו "התחנה" והיא מעוצבת בסגנון ים תיכוני והאוכל לשה משלב אוכל מקדוני עם איטלקי. ארוחה עולה בין 30 ל 40 דולר, מעט יקר למקומיים. כתובת: Ivo Ribar Lola 69 , Skopje. הטלפון: 02-323-2877 Lira Restaurant - המסעדה מקבלת פנים, עם הרבה מקומיים שנראים עסוקים מאד בצלחות שלהם. האוכל מקדוני מקומי עם הרבה מנות פתיחה מקומיות והרבה שתייה חריפה. במסעדה ישנה מוזיקה חיה מנוגנת ע"י נגנים מקומיים ועם קצת שתייה, כולם כאן שרים...ארוחה מקומית עולה בין 20 ל 30 דולר. ניתן לשבת בפנים וניתן לשבת בחוץ. כתובת: Nikola Tesla 11, Skopje. Pivnica Restaurant - המסעדה בסגנון מקומי מציעה מאכלים מקדונים, עם אשפרות לישיבה במסעדה עצמה או בחצר הגדולה והמקורה. יש במסעדה תפריטים באנגלית וחלק מהמלצרים אפילו מבין אנגלית, עובדה שלא פוגמת באוטנטיות של המקום. בין המנות הראשוניות - הסלטים הינם ענקיים ומומלצים יחד עם לחם פיצה - הנפוץ מאד במסעדות המקדוניות. מבין המנות העיקריות, המנה המקומית (ראו הוזהרתם היא מאד מאד לא כשרה) מורכבת משילוב של בשר לבן, עוף ובשר לבן מעושן, הכל טובל ברוטב פלפלים מתוקים ופטריות. Taverna Toscana - המעדה האיטלקית הזו מושכת בעיקר תיירים, לכן המחירים בה יקרים יותר מאשר המסעדות המקומיות. אולם, התמונות על הקירות, שפת השרות ואפילו האוכל - הינם איטלקים למהדרין. ארוחה ממוצעת תעלה בין 20 ל 30 דולר. המנות המומלצות הינה Tagliata Rustica - תבשיל עדין של בשר וירקות וה Tagliata al Rosmarino - חתיכות בשר פרוסות דק דק עם שמן זית ורוזמרין. כתובת: Street Ivo Lola Ribar 72, Skopje. טלפון: 00389-70581019 Complex Pantelejmon - למסעדה המקסימה, הממוקמת בהר וונדו, כ 8 ק"מ מסקופיה, יש קיר שלם מזכוכית המשקיף על נוף מדהים. כתובת האתר :Gorno Nerezi, 1000 Skopje. Pivnica An - המסעדה ממוקמת בלב העיר העתיקה העותמנית שבסקופיה. האוכל הינו מקדוני מקומי עם נטיה למטבח הטורקי. ניתן לאכול בחלל הקטן של המסעדה אן לחילופין בחצר הפנימית של המסעדה. המסעדה מגישה מנות ראושנות שיכולות להיות ארוחה בפני עצמה, בגדול ובמגוון שלהן כולל: סלטים, ממולאים, גבינות, בשרים, לחם בגריל . המנות העיקריות מגיעות בצלחות גדולות שיכולות לשמש את כל סועדים בשולחן ומומלצים המוסקה שלהם והריזוטו כתובת המסעדה: 1472 Kapan An. Um Zina - מסעדה לבנונית. המסעדה הממוקמת במקסים גורקי, מתמחה באוכל לבנוני ומציעה חומוס, טאבולי, באבא גאנש, סלטי פתיחה למיניהם, קבב, שישליק, בשרים על האש, אורז עם שקדים ועוד ועוד. למי שרוצה אוכל ערבי דווקא בסקופיה שבמקדוניה - זה המקום.
|
|